Omega 3 index bepaling

De gezondheidsvoordelen van omega 3

Specifieke gezondheidsclaims voor volwassenen

Waarom een omega-3 test?

Omega-3 draagt bij aan een gezond lichaam. Je lichaam haalt de nodige omega-3 vetzuren voornamelijk uit vette vis. De Gezondheidsraad beveelt aan om minimaal één tot twee keer per week een portie vette vis te eten. Dat komt neer op 1750 mg onverzadigd vetzuur per week. Om je omega-3 gehalte op peil te houden of aan te vullen, kun je omega-3 capsules innemen. Want: omega-3 vetzuren zijn essentieel voor de gezondheid van je hart en vaten. 

De Omega-3 Index test is een uitgebreide bloedanalyse van hoge kwaliteit. Met deze test wordt de vetzuursamenstelling van de wand van onze lichaamscellen gemeten. De test kijkt naar alle essentiële vetzuren in het bloed. Deze omega-3 indextest geeft je een totaalbeeld van alle soorten bloedvetten. Met andere woorden: de omega-3 indextest laat zien of er eventueel sprake is van een omega-3 tekort.

Wat analyseert de Omega-3 Index test?

De Omega-3 Index test meet de vetzuursamenstelling van je celwanden. Het is een relatief eenvoudige en snelle bloedanalyse: met één bloeddruppel kun je al 26 verschillende soorten vetzuren meten. Ook wordt de verhouding tussen omega-3 en omega-6 gemeten. De omega-3 bloedtest meet daarnaast de hoeveelheid verzadigde vetten, transvetten en nog veel meer. Tot slot ontvang je ook gepersonaliseerde rapport. 

Er zijn twee testen beschikbaar: BASIC en COMPLEET

De omega-3 test is ontwikkeld door het laboratorium Omegametrix. Dit laboratorium is in 2007 opgericht door cardioloog prof. dr. Clemens von Schacky. Zij hebben twee omega-3 index testen ontwikkeld om jouw bloed te analyseren: de BASIC en COMPLEET test. 

Care by Nature UnoCardio 1000 Omega-3 Index Test Opties

Hoe werkt de omega-3 test?

De Omega-3 Index test is een eenvoudige bloedanalyse waarmee de vetzuursamenstelling van de wand van je lichaamscellen wordt gemeten. Deze vetzuursamenstelling is een reflectie van ons eetpatroon van de afgelopen 3 maanden:“Je bent wat je eet”.

De test doen is simpel. Bestel de testkit, prik bloed en stuur dit bloed op. Twee weken later krijg je van het laboratorium Omegametrix een uitgebreid rapport met jouw vetzuursamenstelling, relevante ratio’s tussen de verschillende vetzuren, interpretatie en aanbevelingen.

Op basis van jouw rapport kun je actief aan de slag om tot verbetering te komen. Heb je omega-3 supplementen nodig om jouw vetzurenbalans op peil te brengen of ziet jouw analyse er goed uit? Het is aan te raden om de test na een 3 tot 6 maanden te herhalen. Zo maak je het resultaat van de door jou genomen acties inzichtelijk en dat stimuleert je om vol te houden.

Naast voldoende omega-3 is de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren erg belangrijk.

Ons Westers dieet bevat teveel omega-6 waardoor de oorspronkelijke verhouding van 1 tot 3:1 is verstoord en eerder ligt bij 10:1. Meer lezen over hoe onze voorouders leefden? Lees hier de blog van Remko Kuipers, evolutionair geneeskundige.

Ben je zwanger of heb je een actieve kinderwens? Lees dan onderstaand artikel. 

Omega-3 vetzuren zijn broodnodig tijdens de zwangerschap (carebynature.nl)

 

Maximaal 5000 mg omega-3 per dag

Belangrijk om te weten en om je aan te houden:
De dagelijkse inname van omega-3 vetzuren EPA en DHA via supplementen mag samen niet meer dan 5000 mg bedragen.
Tot op dat niveau wordt gezien als veilig.

De omega 3-test

Check of uw lichaam de juiste vetten krijgt via een eenvoudige vingerpriktest één prik volstaat om 26 verschillende soorten vetzuren te meten. Zo weet u precies hoeveel omega 3-, 6- en 9-vetzuren, verzadigde vetten en ongezonde transvetten u inneemt. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de omega 3 index bepaling?

Omega-3 Index Test basis + advies 

€ 54,95

Omega-3 Index Test compleet + advies

€ 79,95