Orthomoleculaire therapie voor kinderen

Met gezond oud worden moet je jong beginnen

Net als bij volwassenen gaat het binnen de orthomoleculaire kindertherapie om ondersteunen op celniveau en het stimuleren we zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Orthomoleculaire inzichten kunnen ook helpen om kinderen preventief te beschermen voor veel van deze aandoeningen en ze een gezonder en gelukkiger leven bieden. Dat wil volgens mij iedere ouder!

Zelf vind ik het belangrijk dat kinderen gezonde voeding normaal en lekker gaan vinden. Dat water drinken bijvoorbeeld juist goed is en niet zielig, zoals ik wel eens hoor. Als moeder van 2 kinderen van 2 en 4 jaar oud weet ik ook dat gezond en lekker eten met kinderen een grote uitdaging kan zijn. Toch ga ik die uitdaging graag samen met jullie aan!

Bij de orthomoleculaire therapie voor kinderen kun je denken aan klachten zoals:

Behandeling

De behandeling van kinderen kan met of zonder aanwezigheid van je kind. Soms is het fijn om een eerste gesprek met de ouder of voogd te hebben en een tweede gesprek met het kind er bij. In overleg is alles mogelijk.

Net als bij orthomoleculaire therapie voor volwassenen vraag ik in een anamneseformulier alvast om uitgebreide informatie. Dit bereid ik voor, voordat we elkaar zien. Het doel bij kindertherapie kan preventie, herstel na bovengenoemde ziekten of het immuunsysteem versterken zijn.

EMB test voor kinderen

Ook bij kinderen kan een EMB test worden afgenomen. Ik neem dan een klein beetje wangslijm af m.b.v. een wattenstaafje. Wangslijm afnemen is makkelijk, pijnloos en duurt maar 30 seconden. De reguliere bloeduitslagen krijgen we niet maar het wangslijm bevat wel genoeg overige informatie waarmee we aan de slag kunnen.