Over Praktijk Marije Hoof

Even voorstellen...

Fascinatie voor het Menselijk lichaamLeergierigNieuwsgierigNuchter  Met een vleugje humor 

Ik woon samen met Thies en onze kinderen Nienke en Niels

Met liefde voor de zorg ben ik al meer dan 15 jaar werkzaam als verpleegkundige, voornamelijk in het ziekenhuis. Die zorg kreeg een diepere betekenis toen Niels vijf maanden oud was en hij gediagnostiseerd werd met het syndroom van west, een epileptisch syndroom. Ik ben dankbaar voor de medische zorg die hij krijgt.

Toch bleef ik me afvragen wat wij als ouders zelf konden betekenen voor Niels om zijn gezondheid te bevorderen.

Hij nam ons mee op een zoektocht langs therapeuten buiten het reguliere circuit om. Zo kwamen we bij een orthomoleculair therapeut terecht. Wij zien nu met eigen ogen wat voor positieve effecten dit heeft voor Niels op zowel fysiek als mentaal vlak.

Mijn leergierigheid en nieuwsgierigheid zorgde ervoor dat ik zelf studies ben gaan volgen binnen de orthomoleculaire geneeskunde. De kennis die ik heb opgedaan, wil ik graag overbrengen op anderen. Ook al ben ik nog steeds niet uitgeleerd: dit vak is zo interessant dat ik mij wil blijven ontwikkelen op dit vakgebied.

Vakanties breng ik het liefst door op mijn favoriete eiland Terschelling

Naast mijn werk en studie, waar ik enorm veel energie van krijg kan ik optimaal genieten van onze vakanties, die ik het liefst samen met mijn gezin en hond Joep doorbreng op Terschelling. Of dit nu een heerlijke fietstocht is over het eiland, een wandeling over het strand of gezellig een terrasje pakken, ik ben verliefd op dit eiland. Daarnaast laad ik op van gezellig een wijntje drinken (ja ik drink ook wijn 😉), het lezen van een goed boek, een avondje naar de sauna gaan of op de yogamat.

Wil jij jouw leefstijl veranderen en dit vol blijven houden? Dan vind ik de 80/20 regel altijd een hele fijne om als leidraad aan te houden. Na een tijdje zal je merken dat dit vanzelf gaat!

2I9A6222.jpg
“We kunnen niet zonder de reguliere zorg. Wat ik graag zou zien is dat de complementaire zorg en reguliere zorg meer gaan samenwerken in de toekomst.”

Opleidingen