Over Praktijk Marije Hoof

Even voorstellen...

Fascinatie voor het Menselijk lichaamLeergierigNieuwsgierigNuchter met een vleugje spirualiteit dit alles met gezonde dosis humor

Ik woon samen met mijn kinderen Nienke en Niels en hond Joep.

Met liefde voor de zorg ben ik al meer dan 17 jaar werkzaam als verpleegkundige, grotendeels in het ziekenhuis. Die zorg kreeg een diepere betekenis toen Niels vijf maanden oud was en hij gediagnostiseerd werd met een zeldzame genetische afwijking, het MRD-13 syndroom. Ik ben dankbaar voor de medische zorg die hij krijgt.

Toch bleef ik me afvragen wat wij als ouders zelf konden betekenen voor Niels om zijn gezondheid te bevorderen.

Hij nam ons mee op een zoektocht langs therapeuten buiten het reguliere circuit om. Zo kwamen we bij een orthomoleculair therapeut terecht. Ik zie nu met eigen ogen wat voor positieve effecten dit heeft voor Niels op zowel fysiek als mentaal vlak.

Mijn leergierigheid en nieuwsgierigheid zorgde ervoor dat ik zelf studies ben gaan volgen binnen de orthomoleculaire geneeskunde. De kennis die ik heb opgedaan, wil ik graag overbrengen op anderen. Ook al ben ik nog steeds niet uitgeleerd: dit vak is zo interessant dat ik mij wil blijven ontwikkelen op dit vakgebied.

Ik ontdek graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland en hoop de aankomende jaren nog mooie reizen te gaan maken.

Naast mijn kinderen, werk en studie, waar ik enorm veel energie van krijg kan ik optimaal genieten van de kleine dagelijkse dingen zoals een opgaande zon bijvoorbeeld. Terschelling heeft een speciaal plekje in mijn hart. Of dit nu een heerlijke fietstocht is over het eiland, een wandeling over het strand of gezellig een terrasje pakken, ik ben verliefd op dit eiland.

Daarnaast laad ik op van:

• Een sauna bezoekje 

• Uiteten en een wijntje drinken (ja ook ik drink wijn 😉 

• Een goed boek lezen

• Tijd doorbrengen met mijn vrienden 

• Op de yogamat

En hoop ik de aankomende tijd meer te kunnen gaan reizen alleen en met de kinderen.

Ik ben allergisch voor status, rangen, standen en cijfers, mijn leerpunt is de digitalisering. Ik probeer mijzelf hierin met de nodige ondersteuning en humor staande te houden (ken je kwaliteiten 😉 )

Wil jij jouw leefstijl veranderen en dit vol blijven houden? Dan vind ik de 80/20 regel altijd een hele fijne om als leidraad aan te houden. Na een tijdje zal je merken dat dit vanzelf gaat!

2I9A6222.jpg
“We kunnen niet zonder de reguliere zorg. Wat ik graag zou zien is dat de complementaire zorg en reguliere zorg meer gaan samenwerken in de toekomst.”

Opleidingen