EMB test

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Het bloed is niet alleen transportmiddel, maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem.

Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Uit het bloed kan echter meer informatie gehaald worden. Een geheel andere holistische benadering van een bloedonderzoek kan preklinische belastingen & energetische belastingen aantonen.

Wat houdt een EMB test in?

Zo’n energetisch morfologisch bloedonderzoek is een aanvulling op het anamnesegesprek die ik bij je afneem, maar wat zegt die term nu precies?

Morfologisch slaat op de organen en weefsels van een organisme. Het lab analyseert enerzijds het bloed op microscopisch niveau, anderzijds analyseren we op energetisch niveau. Einstein leerde ons al dat alles en iedereen uit energie bestaat. Energie is dus de basis van het universum, maar dat is lang niet altijd zichtbaar. Daarentegen zijn deze gewaarwordingen wel op andere manieren waar te nemen, denk hierbij aan je ademhaling of emoties. 

Klinkt zweverig? Dat valt wel mee! Energetica wordt al sinds oudsher in de alternatieve geneeskunde toegepast. Zo zijn de meridianen en chakra’s binnen de Chinese en Ayurvedische geneeskunde onderdelen van energetische therapie. Bovendien houden ook artsen in de reguliere geneeskunde zich bezig met energetische waarden, hetzij op biochemisch niveau. Energetische therapie richt zich op herstellen van de balans tussen onze fysieke en energetische kant.

Inzicht in je gezondheid

Een kijkje in het bloed geeft een beter beeld van het totale plaatje. Met deze test krijg je inzicht in reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Het kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen. Waarden die met dit onderzoek naar boven kunnen komen zijn onder andere: 

Tevens worden de reguliere waardes gemeten en geanalyseerd:

Slechts enkele druppels bloed verschaffen dus uitgebreide informatie over de conditie van je gehele systeem. Vervolgens maak ik als therapeut een vertaalslag naar de praktijk en geef je praktische uitleg van de uitgebreide analyse en advies. Hiermee leer je bewuster kijken naar je voedingspatroon en leefstijl. 

EMB test in de praktijk

Wil jij ook meer inzicht in welke voedingsstoffen je mogelijk tekortkomt of welke verstoringen en belastingen aan je klachten ten grondslag liggen? De EMB test voorziet je van uitgebreide informatie om gericht het zelfherstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen. 

Ik geef je op basis van deze inzichten een concreet verslag met aanbevelingen qua voeding, suppletie en leefstijl, om de balans te herstellen.

Wil jij ook weten wat dit bloedonderzoek jou kan vertellen? Neem dan gerust contact met mij op, ik help je graag.

NB: de adviezen uit deze test hebben een holistische insteek. De waarden kunnen niet één-op-één worden vergeleken met een reguliere bloedtest. De EMB vervangt niet de diagnostiek en behandeling vanuit de reguliere zorg. 

Tarieven

* Prijs incl. onderzoekskosten laboratorium en verzendkosten.

Mocht ik naar aanleiding van ons intakegesprek andere onderzoeken in willen gaan zetten (ontlastingsonderzoek, urineonderzoek, speekseltesten en/of dergelijke), zal ik dit altijd vooraf met jou bespreken en alleen met jouw toestemming aanvragen. Kosten hiervan kunnen erg variëren (afhankelijk van laboratorium en soort onderzoek).